Bijles Wiskunde, in De Pinte

Hulp nodig bij wiskunde niveau middelbaar, en woonachtig in De Pinte of omstreken? Dan kan je bij mij terecht. Mijn naam is Stefaan, en ik bekijk graag samen met jou waar het schoentje knelt. In bijles wiskunde bied ik de nodige ondersteuning zodat je daarna weer zelfstandig verder kan.

Waarom? Hoe?

Snap je je wiskunde-leerstof even niet meer? Heb je moeite met het begrijpen van de uitleg van je leerkracht?
Vermijd het na-apen van oplossingsmethodes en het memoriseren van wat je niet snapt. Zulke inspanningen brengen zelden goede resultaten.
Bovendien is wat je nu niet snapt, straks het startpunt van nieuwe leerstof. Daarom zijn begrip & inzicht in wat je doet, enorm belangrijk.

Ik help je graag terug op weg. Je dat inzicht bijbrengen, en je het vertrouwen geven om je wiskunde aan te pakken, worden dan m’n voornaamste doel. Hoe we daar geraken, ligt niet op voorhand vast, en verschilt meestal van leerling tot leerling. We bespreken het samen: in vraag en antwoord vinden we samen jouw weg!

Wiskunde illustratie

Wat?

Ik kan je helpen bij alle wiskunde die in het middelbaar gegeven wordt, ongeacht de richting. Dus ook bij voorbereiding voor toegangsexamens voor het hoger onderwijs.

Dus… Terug op weg met jouw bijles wiskunde!

Het is begrijpelijk als je de draad in de leerstof even kwijt bent, dat kan om velerlei redenen. Wanneer het oppikken van die draad via je vakleerkracht niet de oplossing is, kan één of meerdere bijlessen je misschien wel terug op weg helpen. Neem dus gerust contact op.


Inspiratie, ook zonder bijles wiskunde

Misschien ben je ook zonder bijles wiskunde al geholpen? Soms kan het helpen je leerstof online op een andere manier uitgelegd te zien. Of je zoekt voorbeeldoefeningen om je kennis te testen? Hieronder vind je een aantal sites die je verderhelpen. Kijk ook gerust bij m’n uitgebreidere lijst wiskunde-links.

Algemath – Wiskundesite voor het secundair onderwijs

WisFaq – Wiskundeleerstof in de vorm van vraag/antwoord en weetjes

WiskundeAcademie – Video’s met uitleg over de leerstof


Motivatie

Ik vind bijles geven buitengewoon tof. Voor mij is het een unieke combinatie van iemand helpen en iets verwezenlijken. Als ik terugkijk op eerdere bijlessen die ik gegeven heb, denk ik spontaan aan:

  • Het eerste moment van echte verheldering. Die blik in de ogen, wanneer onbegrip en frustratie plaatsmaken voor het hernieuwde besef: “ja, ik kan dit snappen!” Een soort “aha-erlebnis”. Het is dan plots, dat die vele vraagtekens waarmee iemand binnenstapte, in luttele minuten lijken te verdwijnen in het niets. Het is dat moment, waarop leraar en leerling tegelijk beseffen dat de pagina’s die volgen vanzelf in orde komen.
  • Veel later, lang na de bijles: wanneer ik hoor hoe een student die achteraan bengelde in de klas, bij het volgende examen plots bij de eersten zit. Of wanneer dat toegangsexamen probleemloos verlopen is. Of soms ook wanneer die leerling, ondanks dat het niet boterde met z’n wiskundeleerkracht op school, met mijn hulp wél mee was met de leerstof – en het jaar erna plots heel hoog scoort op z’n toetsen.

Dus hou me zeker op de hoogte hoe je na m’n bijles evolueert, ik hoor het graag!

Genoeg over mijn motivatie. Ik hoop dat ook jij gemotiveerd bent? Of dat je de stappen wil zetten om, met mijn hulp, die motivatie terug te vinden? In beide gevallen, heb ik het volste vertrouwen dat we samen grote stappen kunnen zetten!